Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 146
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 931
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 146
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 931
Składniki
Jabłka obieramy , kroimy na ćwiartki , usuwamy nasiona i kroimy w cienkie plasterki. Skrapiamy sokiem z cytryny , mieszamy z cukrem. Odstawiamy co najmniej na 1 godz. Rodzynki zalewamy rumem. Po 20 min mieszamy z całymi orzechami laskowymi , przyprawą korzenną , kakao , proszek do pieczenia i mąką. Drewnianą łyżką łączymy masę z jabłkami . Przekładamy do dobrze natłuszczonej i posypanej mąką keksowej o pojemności ok. 1 litra. Pieczemy 1 godz. 20 min w temp. 190 stopni C. Po 50 min przykrywamy folią aluminiową. Studzimy 20 min w formie , wyjmujemy i studzimy 20 min całkowicie na kratce.