Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, łatwy, pyszny i orzeźwiający.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 242
Polecam.
Odsłon: 297
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 242
Polecam.
Odsłon: 297
Składniki
Białka ubić, dodać cukier, potem żółtka. Proszek do pieczenia wymieszać z mąką i dodać do ubitych jaj, wymieszać drewnianą łyżka. Formę wysmarować tłuszczem posypać bułką tartą i wylać na to ciasto. Piec ok 40 minut w temp. 170 stopni.
Jabłka obrać, zetrzeć na grubych oczkach i odcisnąć sok.
Galaretki rozpuścić każdą w pół szklanki wody i ostudzić. Żółtą wlać do jabłek i wymieszać.
Ubić śnieżkę /ja daję 150 ml mleka a nie 200 jak jest na przepisie śnieżki/ i dodać czerwoną galaretkę.
Złożenie: Biszkopt, jabłka, śnieżka. Posypać czekoladą. Smacznego!