Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie smaków w tym cieście podbiło moje serce jak i innych domowników! Polecam wypróbować ten przepis, będzie również idealny na zbliżające się święta
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 105
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 715
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 29
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 377
Polecam.
Odsłon: 434
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 105
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 715
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 29
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 377
Polecam.
Odsłon: 434
Składniki
Kaszę gotujemy i studzimy. Mak zalewamy wrzątkiem na 10 min i odcedzamy. Rodzynki zalewamy wrzątkiem na 10 min i odcedzamy.
Pomarańczę sparzyć wrzątkiem i ścieramy skórkę na tarce. Z miąższu wyciskamy cały sok.
Do melaksera wrzucamy kaszę oraz mak i miksujemy do połączenia składników. Następnie dodajemy banana, jajka i miksujemy. Potem wiórki kokosowe, pokruszone orzechy, skórkę oraz sok z pomarańczy, rodzynki i wszystko dokładnie miksujemy.
Przelewamy masę do formy wyłożonej papierem i pieczemy 80 min 180 stopni.
Czekoladę rozpuszczamy i polewamy na ostygnięte ciasto i posypujemy kokosem.