Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 52
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 151
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 52
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 151
Składniki
Do garnka wsypać wypłukaną kaszę, wlać mnleko, dodać masło i sól. Gotować na małej mocy palnika pod przykryciem. Od czasu do czasu mieszając. Po ok. 20 minutach kasza wchłonie mleko i zrobi się miękka. Nie gotujemy za długo, gdyż konsystencja stanie sie bardzo zbita. Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na ósemki, mieszamy je ze sokiem z cytryny. W rondelku z podwójnym dnem topimy cukier na karmel. Dodajemy gruszki. U mnie po dodaniu gruszek karmel zbił się z jednolitą masę. Nie przejmujmy się tym, po ogrzewaniu owoców w karmel znowu się rozpuści. Smacznego.