Do góry

Dania główne Przepis na:

Jagnięcina i karkówka z grilla

Jagnięcina i karkówka z grilla

Autor:

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 4780

Dodano:

Odsłon: 2529

Przepis na pyszną marynatę jogurtową do mięsa na grill,polecam:)Przepis w/g Ewy Wachowicz

Składniki

  • comber jagnięcy lub karkówka 1sztuka lub ok. 1kg
  • jogurt /np.grecki/ 2 szklanki
  • czosnek 4-5 ząbków
  • limonka 1 sztuka
  • chili mielone 1 łyżeczka
  • ziarna gorczycy 1 łyżka
  • sól 1 łyżeczka
  • liście kolendry
  • korzeń imbiru
  • ocet winny/do smaku/
> 6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Do jogurtu dodajemy:ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę,korzeń imbiru starowany na małych oczkach tarki,skórkę otartą z 1 limonki,ocet winny,łyżeczkę chili,ziarna gorczycy rozkruszone w moździerzu oraz sól.Mieszamy całość.

  2. Marynatę wylewamy na umyte i osuszone mięso,wstawiamy do lodówki,najlepiej na całą noc,kilka razy warto całość przemieszać.Następnie mięso grilujemy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 21 lipca 2013 Na pewno pyszne, czekamy na zdjęcie mięska z grilla :))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 20 lipca 2013 ale bym zjadła :)super zabieram i zostawiam punkcik :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń