Do góry

Dania główne Przepis na:

Jagnięcina po prowansalsku

Jagnięcina po prowansalsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 16

Przepis wart wypróbowania: "Jagnięcina po prowansalsku"

Składniki

  • 4 kawałki jagnięciny
  • kilka ząbków czosnku
  • oliwa z oliwek
  • kilka liści laurowych
  • tymianek
  • kilka gałązek rozmarynu
  • pół szklanki białego wina
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Do moździerza wsyp tymianek i rozmaryn, dodaj pokruszone liście laurowe i wlej kilka łyżek oliwy z oliwek. Całość rozetrzyj z kilkoma ząbkami czosnku. Marynatą natrzyj kawałki jagnięciny i włóż na noc do lodówki.

  2. Zamarynowane mięso ułóż w wysmarowanej tłuszczem brytfannie i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 200 °C przez około 30 minut.

  3. Po wyjęciu jagnięciny z piekarnika powstały w brytfance sos zlej do osobnego garnka. Przypraw go dodatkową ilością czosnku, tymianku i wlej białe wino. Wywar zagotuj i polej mięso zaraz po podaniu.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń