Do góry

Desery Przepis na:

Jagodowa pianka

Jagodowa pianka

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5016

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Jagodowa pianka"

Składniki

  • BISZKOPT:
  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru
  • 3 łyżki mąki tortowej
  • łyżka mąki pszennej
  • łyżka kakao; PIANKA:
  • pół kg serka mascarpone
  • pół l kremówki
  • 40 dag jagód
  • 6 łyżeczek żelatyny
  • 3/4 szklanki cukru
  • pół szklanki wody
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubij najpierw z cukrem, a potem z żółtkiem. Dodaj mąkę oraz kakao i wymieszaj.

  2. Wlej ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw je na kwadrans do piekarnika rozgrzanego do 160°C.

  3. Jagody posyp cukrem i podgrzej. Połącz z rozpuszczoną w wodzie żelatyną i zmiksuj blenderem.

  4. Serek mascarpone ubij z kremówką, po czym wymieszaj z jagodową masą. Wylej ją na ciasto i wstaw do lodówki. Gotowy tort udekoruj według uznania.

  5. Magdalena Kaczmarek z Poznania

  6. Jedna porcja: 2,50 zł

  7. 80 min ? Stopień trudności: trudne ? Kalorie: 350

    Źródło: Super TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń