Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jagodowa pianka"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35967
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 157
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 278
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 328
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35967
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 157
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 278
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 328
Składniki
Białka ubij najpierw z cukrem, a potem z żółtkiem. Dodaj mąkę oraz kakao i wymieszaj.
Wlej ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw je na kwadrans do piekarnika rozgrzanego do 160°C.
Jagody posyp cukrem i podgrzej. Połącz z rozpuszczoną w wodzie żelatyną i zmiksuj blenderem.
Serek mascarpone ubij z kremówką, po czym wymieszaj z jagodową masą. Wylej ją na ciasto i wstaw do lodówki. Gotowy tort udekoruj według uznania.
<strong>Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>
Jedna porcja: 2,50 zł
80 min ? Stopień trudności: trudne ? Kalorie: 350Źródło: Super TV