Do góry

Desery Przepis na:

Jagodowa szarlotka

Jagodowa szarlotka

Autor:

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1356

Dodano:

Odsłon: 8816

pyszna

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Oddzielić żółtka od białek.JAGODY Opłukać,osączyć

  2. Margarynę posiekać razem z mąką i proszkiem do pieczenia,dodać 1 szklankę cukru,żółtka i cukier waniliowy.Zarobić ciasto.3/4 ciasta rozwałkować i dać na blachę a resztę włożyć do zamrażalnika

  3. Ciasto na blaszce posypać bułką tartą i dać na nie surowe jagody,białka ubić na sztywno z 1/2 szklanki cukru,dodać kokos,wymieszać.Pianę dać na jagody

  4. Na ubitą pianę zetrzeć ciasto z zamrażalnika.Upiec w temp.190-200 stopni około godziny do momentu aż ciasto ładnie się zrumieni Piekłam w blaszce o wymiarach23/37 cm

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Annuar 19 lipca 2010 Zapowiada się wspaniale - jagody i piana kokosowa na kruchym cieście :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

suri 19 lipca 2010 Przepraszam za moje niedopatrzenie, już uzupełniam braki w przepisie ;jagód ma być 40-50 dag a piekłam na blaszce o wymiarach 23/37 cm

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 18 lipca 2010 Przepis jest chyba na dużą blachę, a ile jagód potrzeba? Apetycznie wygląda Twój wypiek.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń