Do góry

Desery Przepis na:

Jagodowe desery

Jagodowe desery

Autor:

Przepisów i artykułów: 357 Ocena: 4156

Dodano:

Odsłon: 3352

Do wykonania deserów użyłam mrożonych jagód leśnych, mogą być również świeże.

Składniki

  • 1 galaretka o smaku czarnej porzeczki
  • 1 szklanka jagód
  • 100 ml. śmietanki 30%
  • jagody do dekoracji
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Galaretkę należy przygotować w/g przepisu na opakowaniu, używając mniej wody ok. 1/2 szklanki.
    Do gorącej i rozpuszczonej wsypać jagody.
    Zimną galaretkę z jagodami wlewamy do kielicha blendera. Miksujemy krótko. Czynność ta spowoduje, że powstanie galaretkowa pianka.
    Przelewamy do salaterek. Dekorujemy ubitą śmietanką. Umieszczamy w lodówce na godzinę.

    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń