Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jagodowe pucharki"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 120
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 581
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 120
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 581
Składniki
Przygotuj galaretkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Rozdziel do 6 pucharków i wstaw do lodówki, aby stężała.
Zmiksuj połowę jagód i odstaw.
Ubij mikserem kremówkę. Ubijając dalej, dodawaj stopniowo budyń. Wymieszaj na gładką masę.
Kawałki ciasta połam na małe cząstki. Wyjmij z lodówki pucharki z gotową galaretką i rozłóż na niej okruchy ciasta. Następnie rozdziel łyżką zmiksowany z kremówką budyń. Na koniec polej desery jagodowym purée i posyp po wierzchu resztą świeżych jagód. Od razu podawaj.Źródło: Olivia