Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jagodowy przekładaniec"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Wsyp do garnka cukier, dodaj łyżkę wody. Dobrze wymieszaj. Gotuj, cały czas mieszając, na średnim ogniu, 2 minuty, aż cukier całkiem się rozpuści i stanie się płynny. Następnie na małym ogniu zostaw syrop, już bez mieszania, na kolejne 4 minuty.
Dodaj płatki migdałowe, jagody i wiórki kokosowe. Gotuj 3 minuty.
Przełóż jogurt i tahini do miski, ubijaj je, aż się połączą. Przygotuj 4 szklanki lub miseczki. Nakładaj do 1/4 wysokości: jogurt, jagodowy syrop, jogurt, jagodowy syrop – zrób w ten sposób 4 warstwy.
Deser można podawać od razu, ale dobrze smakuje też schłodzony.
czas przygotowania: 20 minut • 4 porcje • 450 kcal/porcja • koszt: 5 zł/porcjaŹródło: Olivia