Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dawno nie było sernika i w sumie jakoś prawie cały miesiąc nic nie piekłam słodkiego dla nas. I troszkę się już stęskniliśmy za domowymi łakociami. No i upiekłam własnie sernik z jagodami. Jest po prostu pyszny, spróbujcie a przekonacie się sami. Zapraszam po przepis.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Na dno piekarnika wstawić naczynie z wodą i nastawić temperaturę 180 stopni. Dno tortownicy o średnicy 23 cm wysmarować cienko margaryną i wyłożyć biszkoptami ( wyłożyć dwie warstwy ). Twaróg zmielić ( ja zmieliłam raz na sitku do mielenia maku ). Żółtka jajek utrzeć z cukrem do białości potem dodać budyń, jogurt i wymieszać. Następnie porcjami dodawać ser i wszystko połączyć. Na koniec białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać porcję do masy serowej, lekko wymieszać i dodać resztę piany, wymieszać. Jagody obtoczyć w mące, dodać do masy i lekko wymieszać. Gotową masę serową wyłożyć do tortownicy, wyrównać powierzchnię. Formę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 35 minut. Potem zmniejszyć temperaturę do 160 stopni i piec jeszcze 25-30 minut w zależności od piekarnika. Upieczony sernik wystudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika a potem schłodzić i przed podaniem posypać cukrem pudrem.