Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 52
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 151
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 52
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 151
Składniki
Wymieszaj mąkę, drożdże, sól, cukier i cukier wanilinowy. Dodaj letnie mleko, roztopione masło, jajko. Mieszaj. Wyrób ciasto. Odstaw na 2 godziny.
Ciasto wyrabiaj chwilę. Podziel na 20 części. Jagody wymieszaj z cukrem. Każdą część ciasta rozpłaszcz, na środku placuszka połóż łyżkę jagód. Zaklejaj, formując bułeczki. Połóż na blasze, odstaw na pół godziny.
Piecz 20 minut w temp. 190°C. Mleko wymieszaj z cukrem i aromatem. Bułeczki posmaruj lukrem. Odstaw, by stężał.
<strong>Pani Katarzyna Cukier mieszka w Domasznie</strong>Źródło: Dobry Tydzień