Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba każdemu miło kojarzą się z latem i wakacjami
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 47
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 77
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 37
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 47
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 77
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 37
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Składniki
Mąkę wymieszaj z drożdżami, dodaj sól, wlej mleko, wbij jajko, wymieszaj dokładnie. Dodaj olej i resztę składników. Zagnieć miękkie, plastyczne ciasto. Zostaw je na ok. 1 godzinę do wyrośnięcia (aż podwoi objętość).
Po tym czasie ciasto krótko wyrób, podziel na części jak bułeczki, w kule. Z każdej kuli zrób placek (ja to robię dłonią) i na środku połóż kopiastą łyżkę farszu jagodowego. Zlep brzegi jak pierogi. Bułeczki kładź na wyłożonej papierem blasze złączeniem do dołu. Pozostaw do napuszenia ok. 30-45 min. Wyrośnięte jagodzianki piecz w temp. 220 st. przez ok. 15 min.