Do góry

Przekąski Przepis na:

Jaja faszerowane tatarem ze śledzia

Jaja faszerowane tatarem ze śledzia

Autor:

Przepisów i artykułów: 306 Ocena: 5820

Dodano:

Odsłon: 5113

W galarecie

Składniki

  • jaja 3 szt
  • galareta: bulion rybny lub warzywny plus żelatyna 0,5 l plus 3 łyzecki żel
  • tatar: śledzie, jajo, jabłko, cebula, papryka marynowana
  • ogórek kiszony, majonez i musztarda i pieprz.
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. W okresie około świątecznym wszystkie składniki są dostępne i danie można zrobić przy okazji. Zawsze są ugotowane jaja, śledzie i nadmiar bulionu rybnego.

    Nadmiar bulionu często mrożę do późniejszego wykorzystania.

    Pokroiłam śledzie i warzywa w drobną kostkę, wymieszałam z musztardą i majonezem.

    https://smaker.pl/przepis-tatar-ze-sledzia,168661,fafiatko.html

    Z ugotowanych i przepołowionych jaj wyjęłam żółtka i w to miejsce z górką nałożyłam tatara.

    Bulion podgrzałam, rozpuściłam w nim żelatynę według przepisu na opakowaniu. Bulion schłodziłam tak, że prawie zaczął się zcinać, wtedy półpłynny przelałam do jaj. Inaczej majonez by się rozpuścił.

  2. Jaja z tatarem galarecie nie zeschną się i zawsze wyglądają apetycznie.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (26)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń