Do góry

Przekąski Przepis na:

jaja faszerowane w skorupkach

jaja faszerowane w skorupkach

Autor: gusia69

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano: 03.04.2012

Odsłon: 2745

mozna przygotowac wczesniej, ciekawie wyglada

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ogotowane jajka na twardo po wystudzeniu delikanie przekroic wzdluz na pol razem ze skorupka (lepszy jest do tego noz z zabkami). Skorupki delikatnie odlozyc na pozniej tak zeby ich nie uszkodzic.

  2. jajka drobno posiekac. Cebule i pieczarki po umyciu tez drobno posiekac i przesmazyc na patelni. Nstepnie polaczyc z jajkami i wymieszac z maslem i majonezem. Dodac przyprawe do jaj do smaku i pieprz czasem troche soli.

  3. Skorupki jaj napelnic przygotowanym farszem z tak aby farsz lekko wystawal poza skorupke. Na talerzyk wysypac tarta bulke i zamaczac strona z farszem w bulce lekko przyciskajac. Prawie gotowe. Teraz mozna schowac do lodowki nawet do nastepnego dnia.

  4. przed podaniem rozgrzc maslo na patelni i strona z buleczka ukladac na tluszczu. Smazyc do zrumienienia buleczki na wolnym ogniu, najlepiej na duzej patelni i pod przykrywka. Podawac przybrane listkami zielonej pietruszki- najlepiej cieple. U mnie nigdy nie wystygly bo wszystko bylo zjedzone.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

koko6 04 kwietnia 2012 Ja dodaję pietruszkę do farszu i opcjonalnie można dodać trochę parmezanu,ogólnie bardzo fajny przepis.Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biancorossa 04 kwietnia 2012 Dodałabym jednak trochę pietruszki lub szczypiorku do nadzienia i podobnie jak u Ciebie -nie zdążyłyby wystygnąć :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń