Do góry

Przekąski Przepis na:

Jaja wielkanocne nadziewane dorszem

Jaja wielkanocne nadziewane dorszem

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 1906 Ocena: 9112

Dodano: 14.02.2018

Odsłon: 169

Wyborna i smaczna przekąska na stół wielkanocny.

Składniki

  • Filet z dorsza 20 dag
  • Ogórek kiszony 2 szt.
  • Cebula szarlotka ½ szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • ½ łyżki oleju
  • Maggi do smaku
  • Papryka słodka mielona do dekoracji
  • Sok z cytryny
  • Jajka ugotowane na twardo 4 szt.
  • szczypiorek
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Filet z dorsza pokroić, skropić sokiem z cytryny, pokropić maggi, wymieszać i odstawić do lodówki na pół godziny. Cebulę, ogórki drobno posiekać, wymieszać z dorszem, olejem, przyprawić do smaku. Jajka obrać, przekroić na połówki, wyjąć żółtka i napełnić przygotowanym farszem, posypać mieloną papryką, ozdobić posiekanym szczypiorkiem i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń