Do góry

Przekąski Przepis na:

Jaja z galaretki

Jaja z galaretki

Autor: Adrianuszkowa

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 174

Dodano: 11.04.2012

Odsłon: 37635

Szybkie, ładne, smaczne :)

Składniki

  • Galaretki - różne smaki i kolory, Wydmuszki z dziurką z jednej strony
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Robimy wydmuszki, ale dziurka w jaju musi być tylko z jednej strony. Można delikatnie zrobić dziurkę nożem a później "wytrzepać" zawartość.

  2. Skorupki płuczemy wrzątkiem.

  3. Następnie układamy puste skorupki w wytłaczance po jajach, zalewamy galaretką i czekamy aż stężeje.

  4. Obieramy jaja i mamy pyszny i ładnie wyglądający deser nie tylko na wielkanoc :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Basiulec 15 kwietnia 2012 Świetny pomysł!!! Muszę zapamiętać na przyszłą wielkanoc..:)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 12 kwietnia 2012 Kolorowe, piękne i cieszą oko :) Ale dla mnie robienie wydmuszek nie jest łatwe ani szybkie, brr...

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 11 kwietnia 2012 Ja robię te jaja inaczej.Ustawiam wydmuszki w kieliszkach do jajek otworem do góry. Płynną, ale zimną galaretkę nabieram
w największą /kupioną w aptece/ strzykawkę i wpuszczam galaretkę do wydmuszki, po czym ustawiam w lodówce do całkowitego zastygnięcia galaretki, następnie delikatnie obieram ze skorupki i kolorowe jajka gotowe.

11 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń