Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajeczka - galaretki

Jajeczka - galaretki

Autor:

Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 4282

Dodano:

Odsłon: 20505

Ciekawe podanie mięsnej galaretki nie tylko na Wielkanoc ;-)

Składniki

  • kilka wydmuszek (u mnie 6)
  • kilka plasterków ulubionej wędliny (ok 8) lub gotowane udko
  • 1 szkl rosołu + 2 łyżeczki żelatyny
  • kukurydza konserwowa
  • czerwona papryka
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wydmuszki umyć ciepłą wodą i osuszyć. Mniejszy otwór zalepić taśmą klejącą i ustawić tak przygotowane "formy" na podstawce do jajek np. z lodówki...
    Pokroić wędlinę (lub kurczaka) i paprykę,wsypywać na przemian składniki.Można wstrząsnąć jajkiem,aby składniki bardziej się wymieszały.
    Zalać żelatyną z rosołem.
    Wstawić na noc do lodówki ,a następnego dnia obrać jajka-galaretki ze skorupki i podać na śniadanie ;-D


    SMACZNEGO

  2. Pełna dowolność składników... a wydmuszki zrobiłam przygotowując jajecznicę ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Zazula1 02 kwietnia 2015 Bardzo na czasie i efektowny sposób na podanie galaretki :)

11 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Joanna115 06 lipca 2014 fajny pomysł:-) na pewno spróbuję też tak zrobić:-)

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 23 kwietnia 2014 robiłam bardzo podobne :-) jest z nimi mało pracy, a efekt murowany :-) nie robiłam wydmuszek, tylko z jednej strony zrobiłam większą dziurkę ostrym nożykiem, a jajka zużyłam do sernika :-) pozdrawiam

11 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 22 kwietnia 2014 Na pewno pyszne i jakie atrakcyjne, wyobrażam sobie jakby tak zrobić w strusim jaju :)))

14 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

limetka 22 kwietnia 2014 Ale fajniusie ;-)
Zrobię takie na 200 :-D

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń