Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajecznica usmażona na bekonie, ze szczypiorem z wesołych kurzych jajek. Polecam.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Na gorącym tłuszczu smażymy pokrojony w kawałki bekon i cebulę pokrojoną w plastry.
Gdy kawałki bekonu z cebulą będą ładnie zarumienione wbijamy jajka, dodajemy pokrojony szczypior, doprawiamy ziołowym pieprzem i mieszamy.
Smażymy i mieszamy do momentu ścięcia się jajek, tak żeby jajecznica nie była za bardzo usmażona tylko była taka trochę luźna.
Usmażoną jajecznicę podajemy z pieczywem. Smacznego!!!