Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajecznica na boczku z pieczarkami i szczypiorem.

Jajecznica na boczku z pieczarkami i szczypiorem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1006 Ocena: 9839

Dodano:

Odsłon: 140

Usmażona jajecznica na wędzonym boczku z pieczarkami i szczypiorem, podana z domowego wypieku chlebkiem i zapachem wiosny. Polecam.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka wbijamy do głębokiego talerza doprawiamy tylko pieprzem, bez soli, gdyż w boczku wędzonym jest sól i to nam wystarczy. Dodajemy pokrojony szczypior. Na rozgrzanej patelni smażymy pokrojony w kostkę boczek i pokrojone pieczarki.

  2. Gdy boczek i pieczarki nabiorą złocistego koloru dodajemy na patelnię wymieszane jajka ze szczypiorem. Wszystkie składniki na patelni mieszamy i smażymy do momentu jaką jajecznicę kto lubi, czy mocno usmażoną czy lekko. Usmażoną jajecznicę podajemy z kromką domowego wypieku chlebkiem.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń