Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajecznica na cielęcym móżdżku

Jajecznica na cielęcym móżdżku

Autor:

Przepisów i artykułów: 729 Ocena: 13749

Dodano:

Odsłon: 166

Jajecznica wyszła bardzo delikatna i aksamitna,kto lubi podroby na pewno mu posmakuje.Serdecznie polecam:)

Składniki

  • móżdżek cielęcy w całości
  • jajka 5-6 szt
  • Cebula biała duża
  • Pieprz czarny
  • sól do smaku
  • masło 2 łyżki
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Móżdżek oczyścić z błon pod bieżącą wodą.Dać na sitko by obciekł w wody.
    Na patelni zrumienić na maśle cebulę pokrojoną w kostkę.
    Na zrumienioną cebulę wrzucić móżdżek i krótko około 5-7 min.go obsmażyć.

    Posypać pieprzem i solą.

  2. Na podsmażony móżdżek wbić jajka i usmażyć do ich ścięcia.
    Doprawić solą,maggi jeśli jest taka konieczność.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bryssska 27 stycznia Jadłam taką za dzieciaka u dziadka, jak było świniobicie, pycha była ;-D Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kucharka-amatorka 26 stycznia Dla mnie też móżdżek cielęcy kojarzy się z domem rodzinnym.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 24 stycznia Niesamowity przepis! Takiej jajecznicy jeszcze nie jadlam a móżdzek cielecy jest bardzo trudny do dostania. Przypomnialas mi smaki dziecinstwa! Odpowiedzi: 6 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń