Do góry

Śniadania Przepis na:

jajecznica na pieczarce

jajecznica na pieczarce

Autor: camilla

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 33

Dodano: 24.09.2010

Odsłon: 7385

Smaczne i pożywne śniadanie. Dla ciekawych pieczarki są bogate w potas, żelazo, miedź oraz witaminy, głównie D i B2. Przepis zaczerpnięty od Ellie Krieger

Składniki

  • duża pieczarka, 1
  • jajka, 2
  • plaster bekonu (polecam włoski - pancetta)
  • ser parmezan
  • kilka listków bazyli do dekoracji
  • oliwa
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. pieczarkę obrać ze skórki, wyciąć nóżkę i wydrążyć blaszkę. Posmarować z obu stron niewielka ilością oliwy. Smażyć 2-3 min z obu stron (najlepiej na patelni grilowej)

  2. Plaster bekonu przesmażyć na suchej patelni

  3. Z jajek zrobić jajecznicę według uznania

  4. Układać warstwami: pieczarka+bekon+jajecznica.

  5. Na koniec posypać odrobina startego parmezanu i udekorować listkami bazylii

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

camilla 26 września 2010 to przepis na jedną porcję, można swobodnie zrobić kilka takich (dla każdego według potrzeb)

16 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

koko6 24 września 2010 Rewelacja na przekąskę i zakąskę---koniecznie do wypróbowania.Pozdrawiam.

16 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń