Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajecznica na wędzonych skwarkach z wędzonego podgardla, ze szczypiorem.

Jajecznica na wędzonych skwarkach z wędzonego podgardla, ze szczypiorem.

Autor: kuchmariola63

Przepisów i artykułów: 292 Ocena: 1848

Dodano: 04.01.2017

Odsłon: 131

Bardzo smaczna jajecznica usmażona na swojskiej wędzonce z jajkami od kur wesołych, zielononóżek. Pyszne danie na śniadanie :)

Składniki

  • jaja kurze 5 szt. od kur zielononóżek
  • 6-7 plasterków wędzonego podgardla wieprzowego (może być boczek wędzony)
  • szczypior z cebulką dymką pół pęczka
  • Pieprz ziołowy
  • Sól
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanej patelni smażymy pokrojone w kostkę kawałki wędzonego podgardla lub boczku. Smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem do momentu zarumienienia się skwarek.

  2. Dodajemy pokrojone w plasterki cebulki dymki i chwilę smażymy pod przykryciem do zeszklenia cebuli.

  3. Wbijamy 5 jajek i dodajemy pokrojony drobno szczypior.

  4. Smażymy cały czas mieszając do momentu ścięcia się jajek, oraz musimy uważać żeby za bardzo nie przesmażyć jajecznicy, by nie była sucha.

  5. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń