Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajecznica w cieście francuskim

Jajecznica w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 341 Ocena: 2400

Dodano:

Odsłon: 482

Szybka kolacja lub przekąska, urozmaicenie dnia codziennego, choć gości też można zaskoczyć.

Składniki

  • 2 opakowania ciasta francuskiego ( można jedno)
  • 3 berlinki
  • Cebula
  • ½ papryki czerwonej
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 5 jajek ( jedno białko zostawiamy do posmarowania)
  • Sól
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na rozgrzanym oleju.

  2. 2. Berlinki kroimy w krążki i dodajemy do cebuli.

  3. 3. Z papryki usuwamy nasiona i kroimy w drobne paseczki.
    4. Dodajemy do kiełbasek.

  4. 5. Wbijamy jajka i doprawiamy solą, mieszamy aż wyjdzie nam jajecznica.

  5. 6. Szczypiorek siekamy i dodajemy do jajek na sam koniec.

  6. 7. Ciasto francuskie rozkładamy.

  7. 8. Kroimy na 6 części i po bokach robimy paseczki.

  8. 9. Na każdą część nakładamy farsz.

  9. 10. Na ukos zawijamy paski.

  10. 11. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  11. 12. Smarujemy białkiem.

  12. 13. Zapiekamy aż ciasto się zarumieni.

  13. 14. Danie gotowe.
    15. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 08 stycznia Z francuza można cuda robić, bo i szybko i pysznie :) Jajecznicy jeszcze nie próbowałem, ale przeszło już przez nie chyba wszystko. Od słodkości, po bardziej wytrawne specjały, od dżemów, powideł i kremów czekoladowych, po ryby, kurczaka i mięso :)
Sprawdza się zawsze, a ten przepis trzeba wypróbować, bo jajecznica z berlinkami i papryką bądź pomidorami często gości na stole :)
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń