Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajecznica z boczkiem, cebulą i pomidorem

Jajecznica z boczkiem, cebulą i pomidorem

Autor: kuchmariola63

Przepisów i artykułów: 935 Ocena: 8615

Dodano: 31.05.2018

Odsłon: 103

Pachnąca smażoną wędzonką, poranna jajecznica podana z domowego wypieku pieczywem. Polecam.

Składniki

  • jajka kurze 3 szt.
  • boczek wędzony 6 dag (kilka plastrów)
  • cebula 1 szt.
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • tłuszcz do smażenia
  • natka pietruszki do dekoracji
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy pokrojony w małe kawałki boczek, pokrojonego pomidora i pokrojoną w pół plastry cebulę.

  2. Gdy boczek z cebulą lekko się zarumieni dodajemy jajka, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.

  3. Smażymy do momentu żeby jajecznica nie była za mocno usmażona.

  4. Usmażoną jajecznicę podajemy z pieczywem.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń