Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jajecznica z cukinią i szynką"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 923
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 923
Składniki
Umyj i pokrój w plasterki cukinię. Oczyść i pokrój paprykę oraz cebulę. Szynkę (lub wędzonkę) pokrój w drobną kostkę.
Rozgrzej olej i podsmaż cukinię. Podlej ją odrobiną wody i duś chwilę. Gdy woda wyparuje włóż paprykę, szynkę, cebulę i smaż chwilę.
W miseczce roztrzep jajka. Wsyp mąkę, wlej mleko i jeszcze chwilę ubijaj. Dodaj podsmażone warzywa, pokrojoną wędlinę, starty żółty ser, wymieszaj i przypraw.
Na rozgrzany olej wlej masę. Smaż na małym ogniu, aż się zetnie. Posyp omlet szczypiorkiem, udekoruj bazylią.
Jeśli masa jajeczna jest jeszcze płynna, wstaw patelnię na chwilę do gorącego piekarnika albo do kuchenki mikrofalowej.
<strong>Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Bella Relaks