Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajecznica z wędzonym boczkiem, cebulą i ostrą papryczką.

Jajecznica z wędzonym boczkiem, cebulą i ostrą papryczką.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1225 Ocena: 14326

Dodano:

Odsłon: 241

Jajecznica na wędzonym boczku, cebuli i ostrej papryczce. Idealna na poranne śniadanie.

Składniki

  • jajka kurze 2 szt.
  • papryczka cayenne 1 szt.
  • boczek wędzony kilka plasterków
  • cebula 1 szt. mała
  • smalec wieprzowy 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Plasterki boczku kroimy w kostkę i smażymy na gorącym tłuszczu. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, papryczkę kroimy w plasterki i dodajemy do zarumienionych skwarek z boczku.

  2. Gdy cebula będzie ładnie zeszklona wbijamy jajka, solimy, pieprzymy i mieszamy. Smażymy nie za długo, żeby jajecznica nie była za sucha.

  3. Podajemy ze świeżym domowym pieczywem.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń