Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajecznica z wędzonym łososiem

Jajecznica z wędzonym łososiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 229

Dodano:

Odsłon: 4447

Szybka w wykonaniu, apetyczna z wyglądu, dobra w smaku

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Łososia kroimy w mniejsze kawałki, jajka roztrzepujemy w miseczce z dodatkiem świeżo mielonego pieprzu i odrobiną soli (uwaga, łosoś sam w sobie jest słony). Do jajek dodajemy poszatkowany szczypiorek, wszystko razem mieszamy. Na lekko rozgrzaną patelnię wrzucamy łososia i intensywnie mieszając smażymy przez 1 min, zalewamy masą jajeczna i smażymy do uzyskania ulubionej przez każdego konsystencji.

  2. Powyższe składniki są na porcję dla 1 osoby. SMACZNEGO:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 21 lipca 2011 Dołożyłabym jeszcze troszeczkę świeżej bazylii.5

13 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 21 lipca 2011 Ta jajecznica musi być pyszna, do ulubionych.

14 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 21 lipca 2011 To musi być wspaniała jajecznica, do ulubionych

14 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń