Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka faszerowane

Jajka faszerowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 259 Ocena: 3419

Dodano:

Odsłon: 2629

propozycja na kolację lub przekąska dla gości

Składniki

  • jajka 5 szt
  • szynka 2 plastry
  • ser żółty tarty 2 łyżki
  • ogórek konserwowy 1 szt
  • majonez, ketchup, musztarda
  • sól, pieprz, papryka słodka
  • ew. natka pietruszki
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. jajka ugotować na twardo (mój niezawodny sposób: zagotować wodę, do gotującej włożyć delikatnie jajka, gotować 5 min, wyłączyć gaz, pozostawić w gorącej wodzie 10 min, odcedzić, zalać zimną wodą), ostudzić, obrać, przekroić, wyjąć żółtka,
    2. wędlinę i ogórka drobniutko pokroić, żółtka rozgnieść widelcem, dodać wędlinę, ogórka i tarty ser, dodać majonez, do smaku dodać ketchup i musztardę, doprawić solą i pieprzem, dodać ew, natkę pietruszki,
    3. jajka nadziewać farszem,



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń