Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka faszerowane burakami i śledziem

Jajka faszerowane burakami i śledziem

Autor:

Przepisów i artykułów: 117 Ocena: 1197

Dodano:

Odsłon: 628

Takie jajka sprawdzą się przy każdej okazji, ponieważ nie tylko świetnie smakują, ale również ładnie wyglądają. W końcu nie od dziś wiadomo, że połączenie buraczków,...

Składniki

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 4 łyżki tartych buraczków konserwowych
  • 1/2 cebuli
  • 1 płat śledzia solonego lub marynowanego
  • 1-2 łyżki majonezu
  • sól,pieprz
5-6 os. 30 min łatwe drogie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka po obraniu pokroić wzdłuż na pół.Z każdej części wyjąć żółtka i przełożyć jr do miseczki, a następnie podusić (za pomocą widelca) z majonezem. Dodać buraczki, pokrojonego w kostkę śledzia oraz drobno posiekaną cebulę. (Śledzia w razie potrzeby można uprzednio wymoczyć.) Całość wymieszać i doprawić pieprzem.

  2. Białka ułożyć na półmisku, wypełnić farszem oraz opcjonalnie posypać szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń