Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka faszerowane chrzanem z imbirem

Jajka faszerowane chrzanem z imbirem

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 494

Dodano:

Odsłon: 14432

Jeżeli powoli szukasz pomysłów na Wielkanocny stół to gorąco polecam te faszerowane jajka! Są świetnym przysmakiem, które możesz zrobić zamiast tradycyjnej sałatki jarzynowej. Robi się je w max 30 minut!

Składniki

  • 10 ugotowanych jajek
  • 3 łyżki chrzanu
  • szczypta imbiru
  • 2 łyżki majonezu
  • szczypta posiekanego rozmarynu
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu ziołowego
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Następnie dobrze studzimy w zimnej wodzie, obieramy ze skorupek. Każde jajko kroimy na połówkę, żółtka wyciągamy i odkładamy do wyższego pojemnika. Następnie dodajemy do niego chrzan, majonez, posiekany drobno świeży rozmaryn, szczyptę soli oraz pieprzu, całość blendujemy. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego, nakładamy na białka jajek. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń