Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste do zrobienia i pyszne :D
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 79
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 150
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 68
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 79
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 150
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 68
Składniki
Masło wyjąć z lodówki, aby zmiękło. Ugotować jaja na twardo, zalać zimną wodą do wystudzenia. Przeciąć skorupki wzdłuż na pół (należy bardzo uważać aby nie pokruszyć brzegów). Łyżeczką od herbaty wyciągnąć białko z żółtkiem, a skorupki zachować. Wnętrza jaj posiekać w misie, dodać na każde jajo po łyżeczce masła, łyżce tartej bułki, siekany koperek, sól, pieprz. Zagnieść masę widelcem lub rękami, aby jednolicie zlepiła się. Nakładać masę do wnętrza skorupek jaj z delikatnym czubem, delikatnie ugniatając. Na talerz wysypać tartą bułkę i panierować otwartą górę polówek jaj. Na teflonowej patelni rozpuścić niewielką ilość tłuszczu (masło lub oliwa z oliwek) i poukładać połówki jaj panierką do dołu. Przykryć pokrywką i smażyć do ładnego zarumienienia panierki, ale nie odwracać skorupek. Podawać na liściach zielonej sałaty wraz z łódkami cytryny.