Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jajka faszerowane dymką i ziemniakiem"
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 24
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 46
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 121
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 462
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32650
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 95
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 24
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 46
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 121
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 462
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32650
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 95
Składniki
Czas przygotowania: 25 minut. 1 porcja: 155 kcal. Cena porcji: 60 gr
Jajka włóż do lekko posolonej wody, doprowadź do wrzenia, po czym gotuj pod przykryciem około 8 minut. Odcedź, przestudź i obierz ze skorupki. Odłóż, by ostygły. Zupełnie ostudzone jajka przekrój w poprzek na połówki.
Delikatnie wyjmij żółtka i posiekaj je. Dymki oczyść, cebulki posiekaj, a szczypiorek potnij na ukośne kawałeczki.
Rozdrobnione dymki wymieszaj z żółtkami oraz ziemniakiem. Przypraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Domieszaj majonez (ew. jogurt naturalny – jeśli chcesz, by nadzienie miało mniej kalorii).
Spore porcje farszu nałóż do białek, zapełniając miejsca po żółtkach. Wierzch udekoruj kawałeczkami świeżych ziół. Nafaszerowane jajka ułóż na półmisku. Obłóż pozostałym farszem.Źródło: Tina