Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka faszerowane pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 717 Ocena: 47882

Dodano:

Odsłon: 4033

Smaczna, u nas w domu, wyłącznie wielkanocna przekąska.

Składniki

  • jajka 7 szt
  • pieczarki 10 dkg
  • cebula 1/2 szt
  • sól, pieprz czarny
  • smalec 1 łyżka
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, przekroić na połówki. Z każdej połowy jajka wyjąć żółtko. Pieczarki obrać, pokroić w drobną kosteczkę, podsmażyć na tłuszczu z cebulą pokrojoną w kostkę. Do wystudzonych pieczarek dodać rozdrobnione żółtka. Wszystkie składniki utrzeć na gładką masę, doprawić solą i pieprzem. Gotowym farszem napełniać połówki jajek.

    SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 27 kwietnia 2014 pyszne jajeczka ,częstuję się bo jestem przed śniadaniem:)

11 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń