Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała przekąska na wielkanocny stół i nie tylko.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Obrać, przekroić na połówki i wyjąć żółtka.
Cebulę zeszklić na oleju, dodać drobno pokrojone pieczarki. Usmażyć, delikatnie posolić.
Do żółtek dodać wystudzone pieczarki, drobno pokrojoną natkę pietruszki i wymieszać na jednolitą masę. Nakładać do jajek, ale nie wszystko zostawić 4-5 łyżek.
Do pozostałej masy dodać śmietanę, kilka kropel maggi ( można pominąć) doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Tak powstałym sosem polać jajka. Życzę smacznego:)