Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajka faszerowane pieczarkami z porem - dietetyczne

Jajka faszerowane pieczarkami z porem - dietetyczne

Autor:

Przepisów i artykułów: 535 Ocena: 16728

Dodano:

Odsłon: 777

Fantastyczna i bardzo szybka w wykonani przekąska, zniknęła z mojego stołu w mgnieniu oka. Więc sami widzicie dość że jajeczka są przepyszne to do tego jeszcze dietetyczne.

Składniki

  • 8 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 średni por
  • 15 dag pieczarek
  • sól i pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki pokrojone w drobną kostkę oraz pora poszatkowanego w pół paseczki dusimy na patelni teflonowej bez użycia tłuszczu podlewając jedynie 2-3 łyżkami wody.

  2. Kiedy pieczarki i por uduszą nam się wówczas odstawiamy je do ostygnięcia. Ugotowane jajka przecinamy nożem wzdłuż na pół.

  3. Z połówek jajek wyjmujemy żółtka, które wrzucamy do miski dodając ostudzone duszone pieczarki z porem.

  4. Zawartość miski dokładnie ze sobą mieszamy rozdrabniając na miazgę żółtka. Na końcu farsz doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem napełniamy po kolei połówki jajek.

  5. Nafaszerowane jajka układamy na talerzu i odkładamy do lodówki na około godzinę. Smacznego !!!

  6. ;-D

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń