Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka faszerowane szynką

Jajka faszerowane szynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 965

Dodano:

Odsłon: 16003

Pycha, a robi się szybciutko i prosto. Na Wielkanoc czy po prostu na imprezę - marzenie.

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jaja ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i przetnij na połówki. Delikatnie wyjmij żółtka, rozgnieć je widelcem. Szynkę pokrój w drobniutką kosteczkę i dodaj do żółtek.

  2. Dodaj majonez i chrzan, sól i pieprz. Dobrze wymieszaj, aby powstała dość jednolita pasta (w razie czego dodaj więcej lub mnie majonezu). Farsz nakładaj najpierw w miejsce po żółtkach, a potem jeszcze na wierz jajka. Posyp posiekanym szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Goblinek 17 kwietnia 2010 Myślę, że coś z tą szynką mogło być nie tak - jeśli nie była popsuta to może jakiś jej składnik połączył się z resztą farszu, dając ten dziwny posmak. Ja dodałam polędwicę drobiową i wszystko było ok.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

megi19791 16 kwietnia 2010 Robiłam to na święta połączenie żółtek,majonezu i chrzanu było pycha , ale po dodaniu dobrej szynki zrobił się ohydny posmak musiałam wszystko wyrzucić , odradzam ten przepis!!!!!!!!!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń