Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka faszerowane szynką i serem

Jajka faszerowane szynką i serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 2362

Bardzo smaczna przekąska w okresie wielkanocny i nie tylko ;-)

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotuj wszystkie jaja na twardo.

  2. Po ostudzeniu, obierz jaja i przekrój na połówki. Wyjmij żółtka nie uszkadzając białek, które później będziemy faszerować.

  3. Ser zetrzyj na drobnych oczkach. Szynkę posiekaj bardzo, bardzo drobno.

  4. Rozdrobnij żółtka widelcem w głębokim naczyniu. Dodaj do nich starty ser i posiekaną szynkę. Do tak powstałej masy dodaj majonez, oraz odrobinę chrzanu śmietankowego. Utrzyj wszystkie składniki razem. Na koniec dodaj szczyptę pieprzu.

  5. Przygotowaną masą wypełnij białka jaj.

  6. Na koniec można przyozdobić potrawę majonezem oraz szczypiorkiem. SMACZNEGO :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń