Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajka faszerowane tuńczykiem

Jajka faszerowane tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 146

Dodano:

Odsłon: 567

Ta prosta przystawka może być doskonałym dodatkiem do każdego świątecznego menu.

Składniki

  • 10 ugotowanych jajek
  • 1 cebula
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (około 160g)
  • kawałek czerwonej papryki
  • kawałek świeżego ogórka
  • 1 łyżka śmietany
  • 2-3 łyżki majonezu
  • posiekana natka pietruszki i szczypiorku
  • sól,pieprz kolorowy grubo mielony do smaku
  • szczypta ostrej papryki
  • olej
> 6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka obrać ze skorupek, poprzecinać wzdłuż na pół i wyjąć
    żółtka.Włożyć żółtka do miski i rozgnieść. Posiekaną
    cebulę i pokrojoną na małe kawałki paprykę poddusić na oleju.
    Przestudzić.Tuńczyka odsączyć z zalewy. Ogórek pokroić na małe
    kawałki. Wszystkie składniki połączyć ze śmietaną i majonezem.
    Przyprawić do smaku przyprawami,dodać posiekaną natkę
    pietruszki,szczypiorek.
    Wymieszać. Farszem napełnić połówki (białka) jajek. Schłodzić przed
    podaniem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń