Do góry

Sałatki Przepis na:

Jajka faszerowane z pieczarkami

Jajka faszerowane z pieczarkami

Autor: Qusik

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 19.12.2011

Odsłon: 2521

Moje ulubione danie na kazde swieta.Poprostu nie ma swiat bez jajek faszerowanych.Od 20 lat je robimy,wymyslil to danie moj maz.Jajka faszerowane sa wspanialym dodatkiem do salatki warzywnej lub ziemniaczanej.Obie potrawy salatka i jajka wspaniale do siebie pasuja,mozna je nakladac razem na talerz i jesc.Smakuje wybornie!

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jaja ugotowac na twardo,pieczarki umyc rozdrobnic,usmazyc z tluszczem i cebula.Odstawic do calkowitego wystygniecia.Jaja obrac ze skorupek,przekroic na pol wzdluz.Wydrazyc zoltka osobno,bialka osobno.Do zimnych zoltek dolozyc wystygniete pieczarki,dolozyc 1/3 majonezu,zblederowac lub przepuscic przez maszynke do miesa.

  2. Powstala mase posollic,dolozyc pieprz.kminek,dosypac pokrojona natke pietruszki.Wedle uznania mozna dolozyc majonez 1/3 wszystko wymieszac.Polowki bialek pojedynczo nakladac farszem,ukladac na talerzu.Mozna owinac szynka.Mozna tez polac prawie sciagajaca zelatyna

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń