Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka marynowane w winie

Jajka marynowane w winie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2211 Ocena: 13074

Dodano:

Odsłon: 348

Aromatyczne jajka na przekąskę.

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    Jajka ugotować i odstawić. Zagotować wodę z solą, listkiem laurowym, gorczycą i pieprzem. Gotować przez 15 minut, wlać wino, dodać pokrojoną cebulę i obrane jajka. Gotować około 5 minut. Następnie ostudzić, przełożyć do słoja, wstawić do lodówki na trzy dni. Podawać z majonezem, ketchupem lub dowolnym sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń