Do góry

Przekąski Przepis na:

jajka nadziewane grzybami

jajka nadziewane grzybami

Autor: olo1

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 46

Dodano: 23.01.2011

Odsłon: 679

pyszne

Składniki

  • jajka ugotowane na twardo, 3 szt.
  • ugotowane świeże grzyby, 1 szklanka
  • cebula, 1 szt.
  • olej, 1 łyżka
  • kwaśna śmietana, 2 łyżki
  • pieprz.., do smaku
  • sól.., do smaku
  • śmietana kwaśna, 1/2 szklanki
  • musztarda, 1/2 łyżeczki
  • sok cytrynowy lub ocet winny, 1 łyżka
  • sól...
  • pieprz...
  • świeży koperek, do dekoracji
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotowane na twardo jajka obrać,przekroić wzdłuż na pół,wyjąć żółtka.

  2. Cebulę obrać posiekać razem z grzybami i podsmażyć na rozgrzanym oleju,następnie dodać śmietanę,przyprawić solą i pieprzem,wymieszać,ostudzić.

  3. Napełnić masą połówki jajek.

  4. Przygotować sos:żółtka utrzeć z musztardą,dodać śmietanę,odrobinę soku cytrynowego lub octu winnego,przyprawić solą i pieprzem.

  5. Jajka ułożyć na półmisku,polać sosem i posypać koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń