Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajka nadziewane papryką i oliwkami

Jajka nadziewane papryką i oliwkami

Autor: KORAL

Przepisów i artykułów: 189 Ocena: 1833

Dodano: 30.03.2017

Odsłon: 1187

Jaja kurze nadziewane zawsze dobrze smakują teraz proponuję z oliwkami, czerwoną papryką i marynowanym czosnkiem.

Składniki

  • 2 jajka
  • zielone oliwki 4-4 do dekoracji
  • czerwona papryka kawałek
  • 2 marynowane ząbki czosnku
  • majonez ok. 1 łyzeczka
  • musztarda dijon ok. 1/2 łyzeczki
  • sól, pieprz
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i wyjmujemy żółtka.

    Oliwki kroimy na cztery części, paprykę w bardzo drobną kosteczkę, czosnek siekamy.

    Żółtka rozcieramy majonezem, musztardą, solą i pieprzem.

    Dodajemy oliwki, paprykę i czosnek, mieszamy.

    Farsz nakładamy do połówek jajek, dekorujemy papryką i oliwkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń