Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jajka nadziewane pastą"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Jajka ugotuj na twardo w wodzie z dodatkiem łyżki octu. Przestudź i obierz.
Odetnij górną część jajek i wyjmij żółtka. Z dołu odkrój cienki paseczek, żeby można je było postawić.
Cebulę przetnij na pół. Ułóż na blasze wyłożonej papierem i posmaruj ją masłem. Piecz 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Zmiksuj ostudzone warzywo z żółtkami, po czym wymieszaj z majonezem, solą i pieprzem.
Włóż pastę cebulową w miejsce żółtek, zakryj kapeluszami z białek i udekoruj oliwkami oraz naciętymi we wzorki marchewkami.
Czas przygotowania: 30 min, Ilość kalorii na 1 porcję: 190, Stopień trudności: łatweŹródło: Telemax