Do góry

Dania główne Przepis na:

Jajka nadziewane pastą

Jajka nadziewane pastą

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5692

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Jajka nadziewane pastą"

Składniki

  • 6 jajek
  • łyżka octu
  • średnia cebula
  • łyżeczka masła
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • marchew
  • oliwki faszerowane papryką lub migdałami
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka ugotuj na twardo w wodzie z dodatkiem łyżki octu. Przestudź i obierz.

  2. Odetnij górną część jajek i wyjmij żółtka. Z dołu odkrój cienki paseczek, żeby można je było postawić.

  3. Cebulę przetnij na pół. Ułóż na blasze wyłożonej papierem i posmaruj ją masłem. Piecz 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

  4. Zmiksuj ostudzone warzywo z żółtkami, po czym wymieszaj z majonezem, solą i pieprzem.

  5. Włóż pastę cebulową w miejsce żółtek, zakryj kapeluszami z białek i udekoruj oliwkami oraz naciętymi we wzorki marchewkami.

  6. Czas przygotowania: 30 min, Ilość kalorii na 1 porcję: 190, Stopień trudności: łatwe

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń