Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajka nadziewane pastą z chrzanem żurawinowym

Jajka nadziewane pastą z chrzanem żurawinowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 713 Ocena: 44913

Dodano:

Odsłon: 281

Świetnie sprawdzają się nie tylko przy okazji świąt. Polecam je na codzienne śniadanie w gronie rodziny, są smaczne i sycące, dodają energii na cały dzień.

Składniki

  • jajka 3 sztuki
  • chrzan żurawinowy 2 łyżki
  • serek biały naturalny 3 łyżki
  • dodatkowo:
  • pieprz czarny świeżo mielony do dekoracji
  • sól do gotowania jajek
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, dodając do wody 1 łyżkę soli. Sól ułatwi nam obieranie jajek, skorupka będzie ładnie odchodzić od białka. Ugotowane jaja zalewamy zimną wodą, i odstawiamy na kilka minut, po tym czasie zmieniamy wodę i ponownie odstawiamy, najlepiej na 10- 15 minut. Wylewamy wodę i obieramy jajka.

    Chrzan żurawinowy mieszamy z serkiem, tak aby powstała jednolita pasta.

    Obrane jajka kroimy na połówki, wyjmujemy żółtka. Połówki jajek napełniamy nadzieniem. Całość dekorujemy świeżo mielonym pieprzem.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń