Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnym dodatkiem do jajek "Orsini" będzie surówka przygotowana z sałaty lodowej z papryką i cebulką, polana sosem winegret. Jajka te, kojarzące się ze świętami, mogą stać się świetnym urozmaiceniem wielkanocnego śniadania. Smacznego!
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35864
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 139
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 244
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 280
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35864
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 139
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 244
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 280
Składniki
Jajka umyć dokładnie pod bieżącą wodą. Delikatnie rozbić, oddzielając białka od żółtek. Z białek ubić sztywną pianę.
Żaroodporne naczynie nasmarować masłem, wlać do niego pianę z białek, łyżką wyrównać powierzchnię. W pianie zrobić osiem otworów, w każdym z nich umieścić po jednym żółtku. Żółtka posolić i popieprzyć.
Całość potrawy posypać warstwą startego, żółtego sera. Tak przygotowane danie wstawić do piekarnika. Zapiekać 10 minut.
Posypać zieleniną.
Podawać natychmiast w naczyniu, w którym się zapiekało.