Do góry

Desery Przepis na:

Jajka smażone w skorupkach

Jajka smażone w skorupkach

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28003

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Jajka smażone w skorupkach"

Składniki

  • 6 jajek
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżeczki drobno posiekanego szczypiorku
  • 4 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Tradycyjna i prosta przekąska, w sam raz dla gości

  2. Jajka ugotuj na twardo. By nie pękały, nakłuj skorupki na szerszym końcu. Ostudź i osusz. Ostrym nożem przetnij na pół. Wydrąż, nie uszkadzając skorupek.

  3. Białka i żółtka drobno posiekaj, rozgnieć widelcem. Wymieszaj z dwiema łyżkami miękkiego masła i szczypiorkiem. Przypraw solą i pieprzem.

  4. Masę jajeczną nałóż do skorupek, posyp bułką tartą. Resztę masła roztop na patelni, połówki jajek ułóż bułką tartą do spodu. Przykryj i trzymaj na ogniu przez kilka minut. Podawaj na ciepło.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń