Do góry

Przekąski Przepis na:

jajka w kolorowej galarecie

jajka w kolorowej galarecie

Autor: olo1

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 46

Dodano: 27.01.2011

Odsłon: 992

polecam

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Marchewki obrać,umyć,pokroić w plasterki,poddusić 15 minut w osolonej wodzie.

  2. Odcedzić i ostudzić.

  3. Rosół wymieszać z wiśniówką.

  4. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie,gdy napęcznieje dolać gorącego rosołu,rozpuścić i dolać do reszty rosołu.

  5. Wlać część rosołu do dużej,płaskiej miski i postawić w chłodnym miejscu do zastygnięcia.

  6. Jeden pęczek natki umyć,oberwać listki.

  7. Na nieco stężałej galarecie naprzemiennie układać marchewki,listki natki i zrolowane plastry wołowiny.

  8. Zalać resztą rosołu i postawić w chłodnym miejscu na parę godzin.

  9. Jajka ugotować na twardo (10 minut) ,zalać zimną wodą,ostudzić,obrać.

  10. Twarożek wymieszać z majonezem,doprawić do smaku sokiem z cytryny lub octem winnym,solą,pieprzem i odrobiną cukru.

  11. Drugi pęczek natki,koperek oraz szczypiorek umyć,drobno pokroić.

  12. Zieleninę wymieszać z twarożkiem.

  13. Galaretę wyjąć z miski,przełożyć n półmisek.

  14. Pośrodku umieścić twarożek,udekorować połówkami jajek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń