Przekąski Przepis na:
Jajka w majonezie

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 769
Dodano: 09.03.2011
Odsłon: 12086
Składniki
- groszek zielony konserwowy, 1 puszka
- cebula, 1 średniej wielkości
- ogórki konserwowe, 4 średniej wielkości
- majonez kielecki, 2 słoiczki
- śmietana 18 %, 1 łyżka
- sól pieprz, szczypta
- jajka ugotowane na twardo, zależy
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Cebule , ogórki pokroić w kostkę i wrzucić do miski razem z groszkiem(bez zalewy)
-
Następnie do wcześniejszych składników dodać majonez,śmietane,sól pieprz i wszystko delikatnie wymieszać.
-
jajka ugotować na twardo następnie obrać i pokroić na połówki wrzucic do sosu i można podawac najlepiej smakują ze świeżym chlebkiem i pyszną szyneczką.SMACZNEGO
Komentarze do przepisu (1)

taura 31 października 2011Zgłoś do usunięcia
brawa za majonez kielecki. Dla mnie to jedyny majonez! :)9 Kto głosował? | Odpowiedz