Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka w majonezie

Jajka w majonezie

Autor:

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 761

Dodano:

Odsłon: 12048

Danie bardzo dobre na Święta Wielkanocne,śniadania, czy też na stół kiedy spodziewamy się większej ilości gości.

Składniki

  • groszek zielony konserwowy, 1 puszka
  • cebula, 1 średniej wielkości
  • ogórki konserwowe, 4 średniej wielkości
  • majonez kielecki, 2 słoiczki
  • śmietana 18 %, 1 łyżka
  • sól pieprz, szczypta
  • jajka ugotowane na twardo, zależy
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebule , ogórki pokroić w kostkę i wrzucić do miski razem z groszkiem(bez zalewy)

  2. Następnie do wcześniejszych składników dodać majonez,śmietane,sól pieprz i wszystko delikatnie wymieszać.

  3. jajka ugotować na twardo następnie obrać i pokroić na połówki wrzucic do sosu i można podawac najlepiej smakują ze świeżym chlebkiem i pyszną szyneczką.SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

taura 31 października 2011 brawa za majonez kielecki. Dla mnie to jedyny majonez! :)

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń